tiistai 10. joulukuuta 2013


Hei taas!


Seikkailuni Lännen Preerioilla ja uudisasukkaiden parissa jatkuu.-Kun on talo saatu pystytettyä , ekat tillkkupeitot sinne tehty ja kissakin asettunut taloksi ,on pian aika hiukan siistiä tupaa ja esimerkiki tuulettaa tilkkutäkit!! ;)


Island Cottage Needle Artsin malli "Airing the Quilt " on ihan huippu! -katsokaapa, kuinka Kissa ensin nukkuu onnellisena talon parhaan tai  ainoan tilkkupeiton päällä ja jättää siihen tukuttain karvojaan...Niinpä kaksi Emäntää ottaa napakasti peitosta kiinni ja tuulettaa sen yhdessä!!! Tää on niin hyvä malli -voi että, mä tykkään!!

Caroline -ädillä oli Pieni Talo preerialla kirjoissa yksi ylellisyys-esine -ihana posliininen maalattu paimentyttö figuuri joka asetettiin Isän tekemän hyllyn päälle esille.. minä sain aarteeksi Partyliten Hortensia sarjan tuikkukupin jossa on kaunis metallinen kukkareunus. Yhdestä luukusta taas tuli CC "Country Lane lanka ja söötti pariskuntaa esittävä puunappi.Kalenterin teema kun on kirjasta oli tosi hyvä idea laittaa minulle  pakettiin upea kirpparilöytö eli
 M.M.Kayen "Kuun varjon laakso" ..vaan Kirsipä ei tiennytkään että saman kirjailijan palkittu suurteos "Kaukaiset Paviljongit" on ihan lempikirjojani. Kayen kirjat on täynnä ihan aitoa historiaa Englannin Siirtomaa ajan Intiasta. Ne sisältävät myös todella värikästä ja mukaansa tempaavaa kuvausta luonnosta, upeista palatseista ,niiden taiteesta ja arkkitehtuurista.. Osa kirjan henkilöistä on todellisia vaikka itse tarina on kirjailijan luomus..Olen jo lukenut melkein sata sivua ...  :DVanhassa lasten runossa kerrotaan Pienen talon Emännästä joka haaveilee ottavansa  lisää kotieläimiä..silloin "rikkaus ,sen kun kasvaa ja kasvaa ,maitoa,munia ,villoja ,rasvaa.." Näin taisi käydä lopuksi myös Ingallsin perheelle vaikka aluksi elämä oliki karua ja köyhää. Kirsi pisteli Pienen talon pihalle soman Prairie Schoolerin kanan.


Täältä sitten saa  niitä villoja eli kalenterista tuli  lammasmalli, jossa osa pistoista  tehdään villaisilla kirjontalangoilla .
Tännään sainkin oikein mahtavan paketin -iso n. 14cmx14cm  tilkkutyötä muistuttava neulatyyny ja ihan ekstrana vielä mustat Kelmscotin minisakset ja kirjotulle Kissalle kaveriksi Hiirulainen.
Tämä oli sellainen "Nyt mä pyörryn paketti!! Kiitos ,kiitos Kirsi jälleen kaikesta!Viime vuoden Joulun vaaleanpuna/hopea/ valkoinen keittön sisustus on vaihtunut  täksi Jouluksi rehevän karpalonpunaiseen, valkoiseen ja Joulunvihreään. Partyliten tosi vanhat keramiikka piparitalot on mun aarre-samoin kun te ihanat uskolliset lukijani!
Kiitos siis kommenteista ja tunnelmallista Adventin aikaa!

*******************


Hello again all pictures (exept the picture from my kitchen) here present the calendar gifts I have received..I am totally spoiled -oh yes I now! Kirsi stitched me second Prairie Schooler ornament the happy Chicken and I I like over the moon the quilted pin pillow and kelmscot scissor with a little Mouse embroidered to it. I hope the cat and mouse will be friends and celebrate Christmas together..

Thank You for the comments!

With blessings,Lumiruusu

10 kommenttia:

 1. Ei saa pyörtyä!! :) Niin, neulatyyny - tai pieni koristetyyny - ihan miten vaan, on myös tilkkutyö, joita maalaistaloissa tietysti käytetään ja tehdään.

  VastaaPoista
 2. Oh goodness! You two ARE spoiling each other. Such sweet gifts.

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania ja huolella mietittyjä juttuja!
  Kyllä kelpaa vaikka pyörtyä;)

  VastaaPoista
 4. Älä ainakaan ne sakset kädessä pyörry =D Oi, näitä kalentereita on kiva seurata!

  VastaaPoista
 5. Määkin pyörryn, niin ihanasti nämä lahjat etenee ja aino osaat niin kvian tarinan mukaan kirjoittaa! Huh mikä teema, vain sinä ja Kirsi pystytte tähän :)

  VastaaPoista
 6. Sempre più belli questi regali!
  Immagino la gioia di aprirli ogni giorno ;))
  Un abbraccio
  Sonia

  VastaaPoista
 7. Ihania asioita ja noihin on kulunut monen monta tuntia.

  VastaaPoista
 8. Niin ihanin juttuja sinulla! On kiva seurata "kalenteriasi".

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihania ja kekseliäitä juttuja on kalenteristasi paljastunut :-)

  VastaaPoista