lauantai 29. joulukuuta 2012

SommerFrische by Acufactum - A stitched brooch for my Mother

Sinisen hetken jälkeen...


Keski talvella iltapäivän kaunein hetki osuu  nyt meillä n. klo 14.30 aikaan, kun juuri ennen pimenemistä koittaa "Illan Sininen Hetki" ...silloin on aika sytyttää viimeistään tuli takkaan ja kynttiät palamaan olohuoneeseen.

Kysyin ennen Joulua Äidiltäni mitä kivaa pisteltyä voisin tehdä hänelle ja äidilläpä olikin inspiroiva toivomus.. hän oli ihastunut Kirsin tekemään "Pilkku-Tatti" koruun ja toivoi itselleenkin rp-korua :)
 Joululahjaksi sain  "Maijalta " ihanan "Poesie der kleinen Dinge "-kirjan joka sisältää vielä paljon enemmään malleja ja ohjeita koruihin..

Mummin joululahja  rintaneulan  ruusu on Emmulin saksalaisesta kirjasta SommerFrische jonka mallit on suunnitelleet äiti ja tytär  Ute Menze ja Meike Menze-Stöter .
Kangas on 30ct valk.pellava ,langat DMC pitsi Nina's Threads .
Tämän korun tein pyöreän kovan pahvin päällä ,se on halkaisjaltaan pitseineen n. 4cm


Valkoisella taustalla sai väreistä paremman kuvan .
Vielä viimeinen kalenterikuva eli Kirsi  löysi avattuuaan paketin 24  samalla joululahjani hänelle
- Metsän eläineten Joulukuuei oli teemana kalenterissaan ja juuri sepä onkin kuvattuna Eva Rosendstandin kitissä !

" Joulu-aattona vielä kun valoisaa alkaa juhlaväkeä lentää,hyppiä,astella ja kipitää metsäaukealle"  Eräällä Keijuista  on ihmeellinen kone jota hän kutsuu kameraksi ja sillä Keiju Hopeasiipi aikoo ottaa  juhlavan kuvan paikallaolijoista..joitakin eläimiä kamera hiukan oudoksuttaa ,
mutta rohkeimmat haluavat valokuvaan !  ! :D

Ollie Pöllö lehahtaa yläoksalle, Punainen ja Harmaa Orava kiipeävät kuuseen niin  vikkelästi  että neulaset vaan putoilevat lumelle.Punarinta ja Talitintti pariskunta  keikistelvät pyrstöjään poseeraten kuin filmitähdet.

Pieni Harmaa Kani istuu ujosti Rouva Ketun viereen jonka puoliso katsoo hymyillen kuin kuin kauniin punainen Kardinaali-lintu lentää ystävänsä viereen tuoden hänelle tuliaisena  jäätyneen orapihlajan marjan..

Pian alkavat kaikki rohkeimmat olla koolla ja kun Neiti Saukkokin nousee rantavedestä ja katsoo kameraan ottaa Keijukainen valokuvan..Kuvia pitää ottaa useampia sillä eläimet eivät malta pysyä pitkään  paikallaan ja tomera  Rouva Talitintti sanoo ettei huoli kuvasta jossa hänen puolisonsa kääntää pyrstön kameralle...

Pian alkaa Joulujuhlan ohjelmallinen osuus perinteisesti Karhuvaarin tervetulotoivotuksella.
Sitten lintukuoro esittää laulua,ketut villin  modernin  tanssiesityksensä ja hiiret sipsuttvat pienin askelin kohtauksia  baletista "Pähkinänsärkijä"-
Isoveli Peltohiiri loistaa Hiirten Kuninkaana ja Keijut tietenkin ovat ihmeen ihania tanssiessaan  lumen yllä  värikkäissä balettimekoissaan .
Juhlien viimeinen ohjelma on vanhan Täti  Pöllön kertoma Joulusatu ,,sitten juhlaväellä onkin jo  kova  nälkä ja Metsä Tonttujen keittämä Joulupuuro maistuu kaikille.
Ruuan jälkeen  alkaa Metsän Eläimiä jo väsyttämään ja uni alkaa tulla silmiin  ,ovathan ne tottuneet menemään hyvin  aikaisin nukkumaan.
Hyvää ja Iloista Joulua  kaikille toivottavat ne toisilleen ja katovat yksi kerrallaan puiden siimekseen.

Jouluyönä tapahtuu jotain ihmeellistä - Metsän Eläinten Joulukuusi juurtuu maahan..se tarjoa  hyvän suojan pienille eläimille ja talvilinnuille ja kevään tullen  sen oksille rakennetaan monta pientä pesää.
Ja kukapa  tietää, jos kuusen juurella Eläimet  viettävät jälleen  ensi vuonna Joulujuhlaansa "


                                                                           
                                                  Kun lapsemme olivat pieniä kerroin heille usein tämän tapaisia itse keksimiäni tarinoita..toivottavasti satuni ilahdutti teitäkin  rakkaat lukijani ! :)
           Meslissa-Baby nauttii kuvassa aaton aattona lattialle levittämistäni pitkistä  "Pirtin matoista".ne on kutonut eräs ihana Mummo täältä meidän kylältä ja saimme ne aikoinaan häneltä kihlalahjaksi.Joukuusi on kisuista aina yhtä kiehtova ,sen alla on kivaa leikkiä oikeaa "metsäkissaa" ja varovasti tassuilla kokeilla kimaltavia palloja. Mitään vahinkoa Tytöt ei kuuselle ole ikinä tehneet ,sillä kuusikin on  "Äitin  oma "...näillä sanoilla opetan kisooille aina uusista sioista ovatko ne salittuja vai ei
Kuvassa näkyy miten mahdottoman paksu ja   kiiltävä,silkinpehmeä  turkki kisoillani on näin keskitalvella.Mellillä (pianon päällä) on upea kaulus siskollaan jos mahdollista vielä tuuheampi :)

Kiitos kommenteistanne ja kaikista Joulukorteista joita sain.
 
Ruskea käpykortti on Sarilta,talvi-kissa Sari.N,ltä ja pinkki Kisuliini Sari.N.ltä.
vauhdikas traktori on  Ullalta
     (??)
Korjatkaa,please, jos laitoin nimet väärin oik. alhaalla olevan kortin "Äidille Hyvää Joulua " on tehnyt mun
15 v Skeittari Poika.Hän oli selvästi koonnut siihen  Äidin Tärkeät asiat eli ruusun,kukkia,helmiä ja
Joulu-evankeliumin.
Huom kortti on pahville liimattua kangasta...olin  pojan tekemästä kortistani tosi iloinen :) :)

**************************

Hello !

I  have stitched a brooch to my DM ,the idea for a such  a tiny finishing is from the German books I have bought from Emmuli. ( my friends on line needlework store.
She sells lovely German books especally  Poesie der kleinen Dinge " is  full of patterns to the most prettiest stitched jewelrys and accecoires  I have ever seen.
I will definetly stitch more of these lovelies  and I  will trye to learn some more new  finishing technics too .

My kitties have now their coat as its best  " to show " conditions.
Theit tails and the hair around the neck is amazinly long and shiny.. and it feels like pure silk :)
Yes I love my kittyes so much and  they are both totally  spoiled  ! :)

Thank You Annette for visting my again ,I will hurry to say Hello on your blog tooWith Blessings,Lumiruusu


11 kommenttia:

 1. Ihana satu ja tuo ER:n kitti on uskomattoman ihana! Mistähän oikein löysit sen??? Olet kyllä taitava löytämään kaikkia ihania juttuja:)

  VastaaPoista
 2. Minä vielä täällä:) Löysinkin tuon kitin nettikaupasta. Pitänee ottaa hankkimisharkintaan, kiva olisi ottaa joskus sellaiseksi pitempi aikaiseksi projektiksi, on niin suloinen malli!
  Ja sinun kisut ovat kyllä upeita talviturkeissaan:)

  VastaaPoista
 3. Such a lovely gift for your DM =)
  Hope you had a wonderful Christmas with your family!!!
  Hugs&smiles

  VastaaPoista
 4. Kaunis herkkä satu. Tuo metsän eläimet kuusen ympärillä on niin ihastuttava kitti, että menee tosiaan sarjaan "pakko tehdä". Kiitos siitäkin vielä! Jotkut ehkä pitävät minua ihan höpsönä... mutta minulla on v. 2013 joulukalenteriin ensimmäinen pistely jo viittä vaille valmis! Innostuin niin kovasti aiheestasi :)

  VastaaPoista
 5. Niin ja unohdin kommentoida rintakorua. Siitä tuli nätti. Varmasti on saaja tyytyväinen!

  VastaaPoista
 6. El broche es ideal, me encánta. Feliz Navidad!!

  VastaaPoista
 7. Gorgeous gift for your DM :)
  Your kitties look so beautiful and fluffy. My boys are losing their winter coats and we have kitty hair every where at the moment. :)
  All the best for the New Year :)

  VastaaPoista
 8. I love the brooch, it is very pretty & unusual!!!
  Hope you had a lovely Christmas, Mii xx

  VastaaPoista
 9. Onpa suloinen koru!

  On ollut hirmuisen kiva seurata teidän joulukalenterianne blogeissa, olen käynyt ihastuksesta huokaillen katselemassa kuvia. Tuo Rosenstandin kitti on upea, ja satu niin siihen sopiva :-)

  VastaaPoista
 10. Suloisenhempeä koru :).
  Tuo metsäneläinmalli on ihan mahdottoman suloinen, olen sitä joskus kauppojen sivuilla ihaillut - täytyis varmaan hankkia itselle. Taas, sekin :D.
  Perehdyn noihin teidän kalenteripaketteihin vielä tarkemmin sitten, kun arki alkaa. Nyt, kun koko perhe on vielä lomilla, ei malta koneen vieressä istuskella :).
  Pisteliästä ja ihanaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 11. Suloinen koru ja tosi tosi ihana tuo Kirsille antamasi kitti! Niin paljon kaikkia kivoja metsäneläimiä siinä.

  VastaaPoista