perjantai 8. heinäkuuta 2011

Stitching on the beach :)

Ihania päiviä rannalla...

Jo useana kesänä olemme Pirkon ja Sarin kanssa helteisinä päivinä kokoontuneet pistelemään läheiselle uima-rannalle.Varjoisalla pukuhuoneen "kuistilla" tai hietikolla taustalla näkyvässä varjossa,mukavasti suurella peitolla on vietetty ihania päiviä.
Eilen aamulla tutkin "Aarre-arkkuani" ja löysin ristipistoilla ,muliinilangoilla pisteltävän Madonnan ja Pirkolta saamani Orchidean "Pre-printed" Kukkakimpun.
Ruusunpuna halusi aloittaa Marian ja minä otin rannalle mukaan kukka-työn.

Yleisön pyynnöstä Rouva Hatussaan :)








Molemmat työt saimme hyvään alkuun,varsinkin Tyttö oli tosi ahkera... Mukavaa välillä tehdä jotain ihan erilaista.

Muutama kukka-kuva puutarhastani...ihan tavallinen petuniakin on kaunis.
Varsinkin Pinkki :D















Vaikka kammoan kaikkia muita ötököitä olen aina tykännyt kimalaisista.Ne kun ovat hyvin rauhallista ja lempeää väkeä,tekevät ahkerasti vaan työtänsä.Meidän pihan jokaisen kimalaisen
nimi on muuten Turri.




Viimeisessä kuvassa on tämä kesäinen "Kukkien Orpokoti". Tähän ruukkuun olen kerännyt kaikki "reppana-taimet" eli huonokuntoiset kukat joille annan vielä yhden mahdollisuuden :)

Nypin kuolleet kukat leijonankidasta ,leikkasin ruusun oksat ihan tyvestä,samoin orvokit...
sitten salaisuus -eli ruukkuun ihan ehtaa " pellon Y-apulantaa" ja kas,reppanat kukkivat nyt upeasti ja ruusussa on paljon nuppuja.


Kiitos kivoista kommenteistanne ,BBD-rasiaa oli tosi ihanaa pistellä ja viimeistellä




************************************************



Hello !



We have had very hot days here in Northest Europe-so to the beach we go ! :)

I found some old painted canvas / painted cross-stitch kits from my stash and my DD wanted to start a traditional Madonna-piece .

The Orchidea's Spring Flowers Kit I started is a gift from Pirkko from our stitching club.


It is so fun to sit in the shadow at the beach and have an interesting new project to start...

Happy stitching!!


With Blessings,

Lumiruusu










11 kommenttia:

  1. How great you have sunny weather, we have a lot of rain and clouds!!!
    Beautifull pieces you and DD are stitching!!
    lovely flowers!!

    VastaaPoista
  2. Ihana tapa viettää kuumaa kesäpäivää! Hattu on aivan mahtava, kiva kun saatiin kuva rouvasta ja hatusta! Kukkakuvat myös upeita. Meillä lupiinit ovat jo kukkineet, petuniat onneksi jaksavat vielä, mutta eivät ole ollenkaan niin komeita kuin nuo sinun. Reppanat kukkivat oikein kauniisti!

    VastaaPoista
  3. Ihanat naiset rannalla :-) Ja tulostakin on syntynyt. Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
  4. Hih, mullapa on päällä kesämekko, jossa on ruskea-mustaa leopardikuviota :D. (Oikeesti en tykkää kovin kuosista, mutta ko. mekkomalli - pitkä helma ja rypytetty miehusta - on mukava ja sopiva :).)
    Meinaan, että on sitä villieläinkuosia ja muuten leveälieristä olkihattua (t. on kuulemma banaaninlehdistä tehty, mutta joka tapauksessa) täälläkin päin Suomea...
    Viihtyisä ympäristö onkin tuo pistelylle. Minun vakiopaikka ulkoilmapistelyyn on kotipihan "viidakon" keskellä oleva keinu.

    Mielenkiintoista nähdä, millaisia nuo teidän työt ovat sitten valmiina.

    VastaaPoista
  5. olipas rouva kaunis hatussaan ja pistelyt ovat upeita :)

    VastaaPoista
  6. Magneettilevyn ostin muistaakseni Sinooperista.

    Kortin kukkasten pistot ovat: punainen kukka: Jessica (sisäpuolelle jäänyt tyhjä tila täytetty Colonial Knoteilla, jotka ovat mielestäni helpompi versio French Knoteista), keltainen: Rhodesian, violetti: Lazy Daisy (olisko linnunsilmäpisto suomeksi?). Löysin ohjeita täältä http://www.fidella.com/webstitch/needle_stitch.html ja täältä http://www.needlepoint.org/StitchOfTheMonth/2008/feb.php

    VastaaPoista
  7. No mutta hyvänen aika, tartu sinäkin haasteeseen ja rupea sitten pistelemään sitä sampleria kanssa! Hyvin ehtisit vielä Villiviinin ja minun mukaan, kun emme ole vissiin kummatkaan lähelläkään valmista :D.

    VastaaPoista
  8. Hei Rakkilaiseni,
    yritin tiedoistani etsiä osoitettasi, mutta mutta... voisitko laittaa sen minulle sähköpostilla, kiitos :) mycshobby (at) gmail piste com

    VastaaPoista
  9. Aivan loistavaa, että lähtisit kanssa samplerintekoon! Minulla on käytössä (luullakseni) 34 ct (?) vähän normia vaaleampi/kellertävämpi pellava. Palan koko oli 50 x 70, josta leveydestä leikkasin pikkukaistaleen pois, mutta korkeus, 50 cm, riittää just ja just, kun tarkkana häärii (jää muutaman sentin varat, mutta eiköhän kehystäjä niillä pärjää - tai sitten ompelen lisukekangasta ympärille...) Villiviini käyttää muistaakseni Violariumissa myynnissä ollutta "mocca"-sävyä, jonka countikin taisi olla ihan ohjeessa määrätty. Mutta hänelläkin kuulemma tekee kankaan riittävyyden kanssa tiukkaa.
    Itse en onneksi joutune (laskelmieni mukaan) mallia lainkaan supistamaan, sillä minustakin se olisi sääli, kun on kokonaisuutena noin isosta työstä kysymys. - Eli yhteenvetona: riittävän iso kangas kannattaa hommata, ja tarkistaa riittävyys vielä vaikka Lennulta!

    Enpä valitettavasti tule syksyn rp-tapaamiseen. Ensi syksynä on monenmoista kommervenkkiä lasten koulujuttujen ja muiden kanssa, eli en sitten varannut sinne mitään "ylimääräistä". Muuten olis kyllä ollut kiva taas tulla viikonlopuksi ihan vain pistelemään ja höpäjämään niitä-näitä :). Tuo kevään tapaaminen oli minulle niin helppo, kun oli ihan tässä "naapurissa" (muutaman kymmenen km:n päässä).

    Nytpä jään jännityksellä odottelemaan, mimmoisia valintoja teet Samplerin suhteen!

    VastaaPoista
  10. Ai niin, ja ne tuumamitat saa aika lähelle senttejä noin päässälaskienkin, kun kertoo muistaakseni 2,5:llä...

    VastaaPoista
  11. Mä oon aina sanonu petunioita petynioiksi, siis y:llä. Outoo, eiks vaan? Mun lapsuudessa meillä oli valkosia ja tumman violetteja petunioita.

    VastaaPoista