lauantai 17. marraskuuta 2012

Suomen Kädentaidot 2012- Our x-stitch club visited The Tampere Craft Fair :)




Pitkä postaus tulossa...
eli Kolmen Emännän Rp-kerhon Syysretki Tampereen messuille ! :)


Eilen oli herätys sangen varhain ,sillä klo.6.15 lähdimme Sarin tila-autolla koko joukkue kohti Seinäjokea josta sitten junalla Tampereelle.
Junassa on meistä kaikista tosi mukava matkustaa kun voidaan samalla nauttia aamukahvista ja jutella ystävien kanssa (ja tietenkin myös  pistellä tai kutoa).
VR-näytti jälleen parasta osaamistaan kas,kun meidän junaliput oli ns. tupla-buukattu eli samoille paikoille oli tulossa kaksi  matkustajaa!!
Eipä hätää, sillä konduktööri ohjasi meidät kohteliaasti  1.vaunun  bisnesluokkaan jossa matka sujui mukavasti nahkapenkeillä istuen,rauhassa ilman käytävän edestakaista liikennettä- oli taas syytä laulaa "Kuninkaan lapsena  kuljen.. "  :)

Tampereella ensimmäiseksi kävimme tapamme mukaan Stockmannilla ; kokeilimme kalleimpia mahdollisia parfyymejä (  yli 90E  pieni pullo) ja ostimme Cross Stitch Crazy,Papercraft,Simply Knitting  yms. käsityölehtiä joita ei meidän pienellä kirkonkylällä myydä.
Perinteisesti myös valitsimme  uusia  joulukoristeitä kokoelmiimme, meidän silmin mykistävän upealta Stockmannin Joulu-osastolta.
Minun suosikki oli vaaleanpunainen helmiäishohtoinen ja oikeasti avautuva "Faberge-muna" ja Krisse valitsi joulukuuseen kimaltavan kultaisen avaimen ja hopeisia sulkia... (kuvia  tulee myöhemmin)







Ihan ensimmäisenä messuilla kiirehdimme tietenkin Kirsin Emmuli-kaupan osastolle ja voi , kuinka se olikin kauniisti laitettu: lattialla oli vaaleanpunainen virkattu pitsimatto,kauppiaan lepohetkiä varten valkoinen korituoli ja pöydät täynnä ihania tuotteita !!
Kirsi ja assistenttinsa Anni olivat tehneet upeaa työtä !
Olin jo kotona suunnitellut osan ostoksistani Emmulista  eli värikkäitä kirjontakankaita tarvitsin
"ihan oikeasti", Primitive Jewelryn "Crows on the Roses" siihen sisältyvine korutarvikkeineen oli ihan "must" samoin kuin saksalainen kirja täynnä pastellisen herkkiä  ruusu-kyyhkys -ja omenamalleja.
 (kuvia yllä).
Ninas.Threads langoista oli messu-tarjous ja sopivasti oli valikoimiin tullut ihana "Joulunvärinen " Jingle Bells".
Melissa-Babylle ostin tuliaisiksi Nalle-tyyny ompelu-kitin..
 Siitä surautan tyynyn joka sopii  hyvin päänaluseksi pienille todella hemmotelluille ja
Erityisen Hienoille Kissa-Neideille :D





Viimeistelykankaani olivat huvenneet myös oikeasti tosi vähiin , niitä siis piti hankkia.
Ostin mm.Jouluisia kankaita,  Käsityökorista hyvin hienostuneita "Chabby Chic" -kankaita kruunuineen ,


Kissanpentu-kankaita...


kankaita joissa on ruusuja  tai jopa ...


ruusuja ja kissanpentuja :) :)

Messuilla kuitenkin ostoksiakin tärkeämpiä on  blogi-ystävät  ja niinpä olikin aivan ihanaa tavata ,ja kahvitella Sari.S.n ( Pinkit Käsityöt-blogi) kanssa.
Olen kyllä vaihtanut hänen kanssaan ajatuksia sähköposteinja niiden perusteella
( -ja siksi että hänellä on ihana
Shi-Tzu eli pitkäkarvainen kääpiökoira ,joka käyttää pinkkejä ulkoilupukuja ja timanttipantoja
 vrt.Melli-kissani), tiesin hänen olevan upea ja lämmin sydäminen rp-ystävä.

Mutta on tietenkin eri asia saada tavata ystävä ihan oikeasti ja voi että,kun meillä oli hauskaa yhdessä  !!!
Sari osoitti olevansa aivan loistava "shopping-assistant" ja nykäisi mua hihasta aina kun meinasin kulkea jonkun kiinostavan  messu-pöydän ohi.Hänen ansiostaan löysin  ihanaa ruusu-öljyllä hajustettua, kuorivaa ruusu-saippuaa ,ja piparkakkureunaisia samettinauhoja.



Macramen pöydältä valitsin mm. pellavakangasta ja ruusuisia.nuppineuloja.



Tässä vaiheessa olimme koko joukko aivan uupuneita ja "jalattomia",joten vielä viimeiset "hei-heit"  Kirsille, Annille ja Sari.S.lle ja sitten taksilla  Raxiin syömään.
Ja arvaattekos mitä !!!?
- kiitos VR.n matkustimme samasta syystä kuin tullessa  myös kotimatkan Business-luokassa, keskustellen viisaita  viereiselle penkille sattuneen kansanedustajan kanssa !! ;D



 Sokerina pohjalla...Sari S. toi minulle tuomisinaan  enkeli-lumisadepallon kauniissa rasiassa (kuvassa vain kansi) ja hän oli virkannut ihan hurmaavat ruusut jotka voin kiinnittää pinnillä hiuksiin.Ihania  kaikki !!!
Kiitos tuhannesti Sari -teit messupäivästäni ikimuistoisen hauskan!

*******************************************
Hello again!

This super-long post  is about our day at Tampere.We spent a wonderfull day  shopping and meeting our stitching friends from the other parts of our country.
From the  many pictures you can see what I bought from Craft Fair.
The  things I really needed were  some colourfull Aida and linen -fabric
and fabric for finishing the stitchings.
As you can see I found some  stylish "Chabby Chic" fabric with the printed crowns and fabrics with the kittens ,the fabrics with the roses and even one fabric with the kittens AND roses on it :)

There were many shops selling stash for cardmaking and I found lovely ribbons and laces  origin from USA.
My friends brand new web-shop Emmuli had a pretty "room " there and all stash at the first picture is from her shop.

I met first time face to face my sweet blogging friend Sari.S,she gave me a pretty Snow-globe with an angel and three beautifull hair pins with the crocheted roses that  she had made by her self.

The trip to the Craft Fair gave me a lot of inspiration and many new ideas for  my cross-stitching too.
Soon is time to send my surprises to Kirsi and at the December I will post almost daily about the 24 days Christmas Calendar  Swap :)

Thank You for the comments !
-with the Blessings,
Lumiruusu

17 kommenttia:

  1. Huoh, on teillä ollut ihana reissu =D

    VastaaPoista
  2. So not fair!!! I wish I could have gone to this fair with you guys!!! :D Glad you had a great time & bought some lovely new stash...

    VastaaPoista
  3. Ihan odotin jo tätä postausta:) Huhhuh noita ostoksia, toinen toistaan ihanempia, ihan mykistyneenä täällä noita kuvia selailen! Ei noista suosikkia osaa valita:)
    Onpas teilä ollutkin sitten herraskainen junamatka;)

    VastaaPoista
  4. Glad you had a fun time..
    Lovely stash
    Hugs xxx

    VastaaPoista
  5. Herttinen miten herttaisia kankaita!! Ihania - ja aivan kuin sinulle tehtyjä :-). Mukava lueskella blogeista näitä messukuulumisia.

    VastaaPoista
  6. Mukavan kuuloinen matka teilläkin:) Me ystävän kanssa reissasimme sinne eilen Helsinki-Tampere-junalla jo:) ei onneksi kyllä tuplabuukkauksia ollut paikoille;) Herkulliset ostokset sinulla, minulla melkeinpä vain lankoja.

    VastaaPoista
  7. Ihanan runsaat ja hempeänsävyiset messuostokset, varmasti oli kiva shoppailupäivä.
    Itse en ole koskaan aiemmin ollut Tampereen messuilla, mutta huomenna olisi tarkoitus ajella sinne siskon kanssa.
    Kovasti olen odottanut, mutta nyt vähän jännittää oma jaksaminen, tänään on ollut tosi flunssainen ja särkyinen olo. Matkoihinkin kun menee kolme tuntia suuntaansa... Mutta Buranan voimalla pitää yrittää kun kerrankin tällainen tilaisuus koittaa! :)

    VastaaPoista
  8. Oli kovasti ihanaa ja hauskaa tavata! Teidän naisten tapaaminen oli melkein parasta päivässä. Kiitokset ihanista hetkistä ja hersyvistä nauruista!
    Minä jo sain ensimmäiset lapaset neulottua messuostoksina tehdyistä langoista :) Jos vaikka huomenna kotiuduttuaan postaisi myös osan ostoksistaan. Ps. Ai niin löysin messuilta Shih Tzu-magneetteja :D

    VastaaPoista
  9. Varmaan kiva messureissu teilläkin :). Oikein pisti hymyilyttämään, että ruusu-kissa-kangastakin löytyi :D.
    Nuo ruosteiset kulkuset Macramélla olivat niin ihania (siellä oli kai enää isoja jäljellä silloin, kun poikkesimme), mutta unohtuivat minulta ensi käymällä ostaa, ja lopussa jalat eivät enää jaksaneet palata sinnepäin. Täytynee kysellä Jaanalta, josko niitä vielä myöhemmin saisi tilata... :) Ja unohdinpa napata roosanvärisiä ruusuneulojakin, vaikka aikomus oli (vaikka onhan minulla varastossa vielä vaaleansinisiä). Juttelimme Jaanan ja assistenttinsa kanssa niin vilkkaasti, että ostokset jäivät näemmä kakkossijalle (noh, niitähän saa aina netin kautta, mutta kasvokkain tapaamista ja jutustelua ei mikään korvaa, joten sen pitääkin olla etusijalla!)

    VastaaPoista
  10. Kaikkea kivaa sitä messuilta näköjään löytyi tänäkin vuonna :) Itse jätin messut suosiolla väliin tänä vuonna. Ehkä sitten kun pistelyinnostus nostaa taas kunnolla päätään. Violariumin lopettamisen jälkeen en ole oikein osannut pyöriä näissä kahdessa uudessa suomalaisessa ristipistonettikaupassa. Mutta ehkä senkin opin...

    VastaaPoista
  11. Voi kun näitä messuraportteja on niin kiva käydä lukemassa! Ihania ostoksia teit sinäkin :-) Tuollaisia ruusuneuloja pitää minunkin ehdottomasti jossain vaiheessa hankkia, ovat kauniita!

    VastaaPoista
  12. Ihanan kuuloinen messupäivä teillä olikin!

    inari

    VastaaPoista
  13. Ihastuttava messuraportti :) Tuntuu kivalta lukea näitä kun itse on seissyt pöydän toisella puolen. Minä en messuilla ehtinyt kiertelemään. Ihan lähipöydistä ostin jotain. Ja rouvalle kyllä löytyi lahjapaperi joulukalentaria varten :)
    Krissen pistelemä taulu sainpaljon ansaittua huomiota osakseen!

    VastaaPoista
  14. Ihania ostoksia myös sinulla. Harmi kun oltiin eri päivinä, olisi ollut mukava tavata.

    VastaaPoista
  15. näyttipäs nuo ostoksesi hyviltä. Itselle tuli heti maanantaina rysähtämällä arki päälle ja messut jo melkein unohtui. No sitten kun isännän kiireet hellittää niin voin istuutua ja ihailla omiakin ostoksia. Joulukiireet meinaa muuten painaa päälle, huh huh. no nehän ohitetaan pian vaikkapa jättämällä jotain tekemättä ja syömällä jotain jouluista (suklaata)
    näkymisiin :)

    VastaaPoista
  16. Iik, miten ihania ostoksia! Upeat messut oli, oli kiva kierrellä ja hypistellä kaikkea kaunista ja taidokkaasti tehtyä. Harmi ettei taaskaan nähty, mutta ensi vuonna sitten :)

    VastaaPoista
  17. Kissoja, ruusuja ja molempia yhdessä, oih! Rapsutuksia niille oikeille kisuille siellä.

    VastaaPoista