maanantai 14. toukokuuta 2012

Teresa Wentzler-Celtic Cross with very bright colours :),Shopping at flea market


Tuulista toukokuun maanantaita !

Ihan ensimmäisenä kuva Skeittari Poikani konfirmaatio-lahjasta.Pistelen hänellekin pienen ristin ,malli on Teresa Wentzlerin Celtic Cross.Poika tykkäsi mallista heti MUTTA kun näytin hänelle sittten kuvan valmiista työstä TW.n sivuilta hänpä totesi  "Miksi tuo on ihan harmaa !!?
Siis mitä?!-Mallihan on  kauniin murretun vihreän/ vaalean kullan sävyinen...
Kun kysyin mitä värejä hän siihen haluaisi vastaus tuli heti: " Turkoosia,tummansinistä ja punaista ! :)

Siis klups!!
Skeittari Poikani tykkää kirkkaista väreistä,huppareistaan löytyy  punaista,oranssia,liilaa,ja turkoosia.
Minusta TW.n ristin alkuperäiset värit oli niin hillityn tyylikkäät ,nyt edessä oli siis soveltaa mallia Pojan toiveväreihin...Katselin netistä kuvia Bysantin Kirkon aarteista,kultaisista ikonostaaseista yms. Sain inspiraation siis Idän Kirkon taiteesta ja valitsin aluksi muutaman eri sävyisen kullankeltaisen Dmc langan ja päätin pistellä mallin viisi ympyrää tumman viininpunaisella Au Ver Soie-silkkilangalla.Tähän tulee myös metallilankoja ,helmiä ja muuta koreutta ! :)
On kyllä tosi mielenkiintoinen projekti...Oma Äitini sai tekemäni kortin ..olen vielä ihan aloittelija korttien tekemiessä,nyt kuvasta huomaan että tuohon olisi pitänyt laittaa taustapapereita tms.
Kiitos Outi linkistä korttien teko videoihin...opiskelin  niitä varmaan tunnin ja tänään ostin ison pakkauksen värillisiä pahveja korttien tekoon :)Tytär ja Poika antoivat minulle ihanat käsilaukku-kortit- niin liikuttavaa saada Äitienpäivä kortti
 15-pojaltakin ! :)
Hän oli piirtänyt myös Mellin -ja Nami-kisun korttiin.Tyttären tekemässä on muodikkaat retro-kukat...hän oli valinnut lahjan- pinkkiä kynsilakkaa,huulipuna ja ruusuiset korvikset ! Ihania !Meidän pienelle kirkonkylälle on avattu uusi kirpputori-kivaa !!
Tien sieltä tosi hyviä ja edullisia löytöjä.
Puuvillakankaassa( 1.80 E ) on kivoja oravia ja tikkoja",Marley ja minä" (3E) on hauska tosi kertomus toivottoman villistä labradorista .Hempeämpiä sävyjä löytyy kukallisesta metallirasiasta ja Nora Robertsin  romanttisesta kirjasta.
Tyttö osti ihan uudenveroisia huppareita 1E kappale ja pojalle löytyi liila ruudullinen kauluspaita samoin 1 E kpl.Äitienpäivä-ruusuni olivat kermanvalkoisen ja pinkin sävyisiä,Marin pistelemät Prinsessa-vaunut ovat niille sopiva pari.
Isännältä sain hiukan vaaleamman sävyisen ruukku-ruusun .


Kiitos jälleen kommenteista!

Pistelyni ovat edelleen salaisia ja Pojan lahjassa on vielä paljon tikattavaa :)

*********************************************************************************

Hello my stitching friends ! :)

I have a true challenge to stitch Teresa Wenzlers Celtic Cross-pattern  with the bright colours my son
( 15 years old) chose for it.When I showed to him the original design from TW.s home page he said that it looks fine but the colours are too "grey".
The original pale green/ gold and cream were very stylish colours ,I think.
When I asked him what colours did he want to it, his answear was " Turqoise,dark blue and red " :D

-Really !?-I  asked .
-Yes, I am sure ,he said.

Well ,I picked some gold /yellow and dark blue DMC cottons, one bright turqoise Atalie Thread called Lagon and red Au ver Soie  thread  for the circles on the pattern.
This is a very interesting project...
I searched some web sites with the Byzantine Art and get my inspiration from those pictures.

My DD and DS made me  sweet Mothers Day cards - I love the kittyes my son drawed !!

Enjoy Your stitching!

With blessigns,
Lumiruusu


11 kommenttia:

 1. I love your 'crafty' card =) It's lovely!
  I hope you enjoyed Mother's Day with your family :D
  hugs&smiles to you

  VastaaPoista
 2. You do have talented children! Interesting colour choice from your son but I think you did a great job! Reminds me of a stained glass window in a church. Well done! :o)

  http://firefliescatsinthegarden.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Mallin värien vaihtaminen tuo tosiaan lisää haastetta työn tekemiseen, mutta kaunis tulee rippilahjastasi kirkkaammillakin väreillä ja poika saa toiveidensa mukaan yksilöllisen lahjan.
  Oikein sievän kortin teit äidillesi ja hyvin toimii ihan noinkin ilman taustapapereita. Ihania ovat myös saamasi lahjat ja kukat.

  VastaaPoista
 4. Tuosta tulee ihan varmasti kaunis muokatuilla väreilläkin, innolla odotan lopputulosta!

  VastaaPoista
 5. Kyllä ristin voi värikkäänäkin tehdä, ikonitaide on tosiaan hyvä potku värivalintoihin!
  Kiva, että korttilinkistä oli iloa - korttiaskartelun kanssa kuluu aika yhtä mukavasti kuin pistellenkin ;). (Itse asiassa välillä venähtää myöhäiseen yöhön, kun ideat alkavat usein tulla vasta ihan illansuussa, eikä sitten maltakaan lopettaa... :D) Hyvää potkua korttiharrastuksiin saa myös korttihaasteista, joissa on usein erilaisia luonnoksia, joiden mukaan voi materiaalit nätisti korttiin sommitella. Ne auttavat varsinkin silloin, jos alkaa tuntua, että alkaa toistaa itseään, eikä keksi uusia näkökulmia. (Ja sit kortteilijoille on mainio Koukussa Kortteihin -yhteisö. Sinne voi liittyä ihan ilman mitään sitoumuksia, sen kautta saa tietää askarteluliikkeiden tarjouksista ja siellä on just myös noita haasteita, joista saa ideoita, ja joissa arvotaan yleensä palkintojakin. Ja ennen muuta siellä pääsee näppärästi katselemaan toinen toistaan upeampia kortteja, joita kaverit ovat tehneet!)

  VastaaPoista
 6. Rististä tulee varmaan upea.
  Kivan kortin olet tehnyt, minussa ei ole yhtään tuollaista näpertäjän vikaa:(
  Ihania ruusuja taas!

  VastaaPoista
 7. Varmasti on mielenkiintoinen projekti! Vaikkei ole kooltaan suurensuuri, niin värien suunnittelu pojan toiveiden mukaan, helmet ym tekevät siitä erityisen. Kiva nähdä se sitten valmiina!
  Multa taitaa puuttua se askartelugeeni kokonaan, täytyy vaan ihastella muiden kortteja! :)
  Kivat äitienpäivälahjat myös. Minä sain aika pienimuotoiset; koulussa istutetun kasvinpistokkaan nuorimmalta sekä Puuha Pete -karkkiaskin keskimmäiseltä. :)

  VastaaPoista
 8. Hieno risti tulossa.

  Voi miten kivaa kangasta löysit kirpparilta. Kuulostaa tosi mukavalta ja edulliselta paikalta.

  VastaaPoista
 9. Ihanuuksia täällä taas. Upea lahja pojalle tulossa.
  Mun on pitänyt postata kukkakeijuista, mutta arvaas kun olen kadottanut kaksi taulua, mitkä juuri haluaisin näyttää, missä ihmeessä lienee.

  Kivoja kirppislöytöjä, kannattaa kierrellä.

  VastaaPoista
 10. Jos kaikki menee hyvin ja saan pari jääkiekkomatsia nauhalle, luulen että neula saa kyytiä muutaman tunnin taas. Toivottavasti onnistun! Se kun tahtoo olla vähän työlästä tuon tuplavarmistuksen kanssa aina. Mutta hyvin se on onnistunut tähän asti.

  VastaaPoista
 11. Your son has certianly challenged you! The beauty of TW's work is her ability with colour and blending colours! Best of luck!

  VastaaPoista