keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Some traditional and machine-embroidered gifts for DD


Valoisaa kesä-iltaa!

Ruusunpuna sai lahjaksi myös Mummin käsin ,perinteisellä "merkkauksella" pistelemän kapean ja pitkän liinan pianon päälle.Liinassa on tosi nättejä ja herkkiä luonnonkukkia ,mehiläisiä ja muutama perhonenkin.Mummi on pistellyt useita kauniita liinoja..Yksi kuva lisää uudistetusta keittiöstä: Vanhat tasotkin on vaihdettu puukuvioisiin.Vaaleanpunaisissa metalliruukuissa on yllätys,yllätys pinkkejä ruusuja :)


Ja näin ihania kukkia löytyy Pirkon konekirjomasta kaitaliinasta joka sai paikan keittiönpöydältä.Laitoin pöydälle ensin (vanhan) valkoisen pellavaliinan ja sen päälle tämän kaitaliinan.Lopuksi peitin molemmat kirkkaalla muovilla jotta pöytä olisi oikeasti käytännöllinen.

Nyt voin nauttia upeasta kirjonnasta koko kesän kun pöydän voi helposti pyyhkiä...

Olen seurannut vierestä kun Pirkko brodeeraa hienolla koneellaan ja todennut että tämäkin käsityö on tosi vaativaa.Kirjontalanka on hienon hienoa ja ohutta ja värejä (=lankoja) joutuu vaihtamaan koko ajan.Kankaan täytyy olla kiristetty koneen kehykseen juuri oikein jotta kuvio tulee suoraan...Toimistomme muutti talon toiseen päätyyn joten vihdoinkin sain paikan käsityötarvikkeilleni.Huone toimii samalla pienenä vierashuoneena.Sängyllä on Äidin Ädiltä peritty virkattu pitsipeitto,verhot on ystävältä 20 vuotta sitten ostettu,tyynyt sentään on ihan omia :)

Disney Prinsessoilla koristetussa laatikossa on kaikki viimeistelykankaani,sinikantinen on rakas Aarrearkkuni jossa säilytän malleja,rp.-pakkauksiani.Harmaassa on Sew & Sow.lta hankkimani Dmc-langat ja Violariumin Ataliet.

Pistelen nyt loppuun Victorian Roses -mallia ja "salaisia töitäni" joten kuvia pistelyistä on kyllä tulossa.Kiitos kivoista kommenteista :)


*******************************


My friend Pirkko gave to my DD a beautiful machine -embroidered table-wear ,I just love all the pink flowers on it.

I am stitching gifts so the pictures will come later..

The Victorian Roses is almost finished and I will show it to you soon..


With Blessings,

Lumiruusu


6 kommenttia:

 1. wow you got such a beauifull gift for your DD..
  beautifull!!!
  Have a great week

  VastaaPoista
 2. On teillä nyt kauniita kirjailtuja liinoja.
  Keittiösi on tosi ihana, kiva että pääsee edes näkemään jotain noin kaunista, kun oma keittiö on...??.... :(

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniita liinoja!
  Mahtuuko sun tarvikkeet todella vielä noihin kahteen rasiaan??? nimimerkillä odotas kun näet mun viimeisimmän ei-varsinaisesti-käsityö projektin....
  Hyvää juhannusta ja toivottavasti kaunistakin!!

  VastaaPoista
 4. Ihanan siistiä teillä ja tyylikästä. Eikö olekin ihanaa kun nuo laadukkaasta langasta virkatut peitot kulkevat parhaimmillaan perintönä pidempään. Minäkin juuri laitoin pojalle anopin virkkaaman sängynpeiton kun löysin sen vihdoin hyvästä tallesta... Saitko muuten s-postin, jonka sinulle viime viikolla lähetin? Lähetin siihen osoitteeseen, josta sain sinulta viime kesänä vaihdon tiimoilta postia. Ja niin, kiva kuulla, että rasialle on ollut käyttöä!

  VastaaPoista
 5. Ihania liinoja, ja ruusuja ja keittiökuvia, kiva päästä kurkistelemaan :). Oma käsityöhuone on varmasti niin kiva juttu.

  VastaaPoista
 6. Katohan, sulla on viimeistelykankaiden määrä pysynyt kohtuudessa, jos ovat tuossa rasiassa; minulla vaativat melkein koko vaatehuoneen jo, mutta olenkin hamstereiden sukua :D.

  Tuo konekirjonta on tosiaan varmaan vaativa laji. Itse en ole koskaan edes harkinnut semmoisen koneen ostoa, kun koneiden kanssa on meikäläisellä vähän viileät välit... Mutta tavallisellakin koneella saa kivasti "piirreltyä" viivapiirroksia tai kaunokirjoitusta, kun vapauttaa langansyötön ja ottaa paininjalan pois. Eipä ole vain sitäkään tullut aikoihin kokeiltua...

  VastaaPoista