maanantai 12. maaliskuuta 2012

Greetings from The Lapland - Our pretty Gorjuss -girls



                                                       Terveisiä Levi-tunturilta !!!

Olemme siis jälleen täällä pohjoisessa perheen talvilomalla.
Isäntä,Ruusunpuna ja Skeittari lumilautailevat tunturissa , lautailijoiden omassa Snow Parkissa johon on rakennettu hyppyreitä tai "pipessa" eli suuressa lumikourussa...

Matka  meni mukavasti ja tytön Gorjuss on jo näin pitkällä...(hän tosin aloitti jo kotosalla )...

Ihan ensimmäiseksi täytyy kehua näitä Bothy-Threadsin kittejä,langat ovat  kätevästi kierretty lankakortin ympäri,mallit on uskomattoman selkeitä ja värit on merkitty malliin isoilla merkeillä.Suosittelen !!!


Minun "Ruby"  Gorjukseni punainen mekko oikein hehkuu harmaata taustakangasta  vasten...kivaa välillä pistellä jotain ihan toisen väristä kuin mun  tavalliset  vaaleanpuna-sävyiset työt.

Virpin minulle pistelemä Kissa Kimalajan-muistotyö  on päässyt nyt saksikoristeeksi.Näin Kisu saa olla mukanani tässä koristeessa ja ikuisesti sydämessäni.

(Asiaa tuntemattomille tiedoksi mustavalkoinen kolli-poika Kimalaja oli entinen kissamme joka jäi auton alle..)


Muut pakkasivat mukaansa lumilautansa,kypärät ja monot-minä varustauduin kivoilla rp-lehdillä.
Säästin matkalle lukemiseksi uusimman numeron tilaamastani World of Cross Stitching-lehdestä jossa oli mm. kaunis Harakan -kello keiju Flower fairies sarjasta.
Just Cross Stitch-lehdessä oli upea villiruusu-kranssi jossa istuu pieni lintu ja perhonen..
Huuto.netistä ostin ihan vaan mielenkiinnosta WOCS.in joka oli numero 100 .
Näissä vanhemmissa lehdissä voi olla "löytöjä" kuten kannen  iloinen ja kodikas  "Cross Stitch-Fairy".
Marilta saamastani Passion Fil-lehdestö aloitinkin jo  pistelemään tyttären uusiin kirkkansinisiin saksiin koristetta..


Tykkään tosi paljoin vanhoista merkkaustauluista ja tämä A Schoolgir's Work on upea jatko
 A Stitchers Journeylle  ja muille
 Blackbird-designesin suunnittelijoiden historiallisille mallikirjoille.Tässä kirjassa esitellään nimensä mukaisesti koulutyttöjen merkkaustauluja - uskomatonta miten upeita töitä ovat  nämä tytöt monta sataa vuotta sitten tehneet.Nuorin pistelijä on 7 vuotias ! :)
Kirjan historiallisten mallien inspiroimana ovat suunnittelijat  tehneet upeita BBD-malleja ... samplerien ystävälle tämä kirja on oikea aarre.Olen lukenut sitä hitaasti, "säästellen".


Ilta on tullut tunturiin...olemme täällä Levin-huippua vastapäätä.Hienoa katsella kuinka pilvet kulkevat tunturin rinteillä.Kirjoittelen täältä varmaan vielä loppuviikosta :)

Kiitos kommenteistanne!

********************************************************************************


Hello friends!

We are now having our holiday here at the Northes part of Finland.My DH,DD and DS are all snowboarding  daily at the mountain..they have great time together.

Me and DD have stitched our Bothy Threads -Gorjuss kits..
They are so easy and fun to stitch..
I have some x-stitch magzines with me as well BBD A Schoolgirls Work -book. I just love that book and all those old samplers on it. It is amazing how talented the girls have been ,the youngest stitcher was seven years
old when she finished her sampler !!

Thank You for the comments!

With blessings,Lumiruusu

18 kommenttia:

  1. The Gorjuss girls are gorgeous! Great stitching!

    VastaaPoista
  2. Nice stitching. Enjoy your holiday!

    VastaaPoista
  3. Mukavaa lomaa :) Kaunis maisema!

    VastaaPoista
  4. I don't even need to say how much I love those girls, you know it already ;) hehehhe Looking good!!! I'll be here following your progress, watching your girls grow! :D
    It's true, those charts are really great, very clear and easy to follow :) Oh! I can't wait to stitch another one after Easter!! =)
    Hugs&Smiles

    VastaaPoista
  5. snowboarding?????
    WE are having sun.. and warm weather........

    Ow those Gorjuss Girls.. love them!!!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana tulee tuosta sinunkin gorjuksesta! Saa nähdä täytyykö sitä kerätä koko sarja! ;) Ihanaa, kun minullakin on taas oma blogi, niin voidaan käydä toistemme luona vieraisilla! :)

    Kristiina

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla että loma etenee kaikesta päätellen erinomaisesti!Ja hyvältä näyttää ristipistotöiden aloitukset!Mistä olette ne hankkineet?Pistely on tosiaan paljon sujuvampaa kun on selkeät ja hyvin merkatut mallit.Ainakin minun on hankala seurata ikääntyvillä silmillä,jos malli on pieni piiperrys ja merkit kovin samanlaisia.Kivaa loman jatkoa! :)

    VastaaPoista
  8. Heh, eipä hassummat lomatekemiset :). Gorjukset näyttävät jo olevan hyvässä vauhdissa; kiva nähdä ne kohta valmiina!
    Ah, pistelylehdet ja kirjat! Ja nuo samplerit minuakin jaksavat ihmetyttää: miten taitavia neulankäyttäjiä nuoret tytöt ovatkaan entisaikoina olleet! (Kiusoittelen aina välillä meidän 11-v. tyttöä näyttämällä Sampler & Antique Needleworksista hänelle noita hänen ikäistensä tyttöjen taidokkaita töitä :).)
    Olen usein päivitellyt, että olen syntynyt väärään aikakauteen - ja väärään yhteiskuntaluokkaan. Minulle olisi hyvin passannut viktoriaanisen ladyn elämä, päivät pääksytystensä kirjontatöitä ja pianonsoittoa! (Ei vaan, onhan se kiva, että tässä ajassa saa itse päättää elämästään ja tehdä vaikka kirjontatöitä ja soittaa pianoa ihan vapaaehtoisesti ja omasta halusta :).)

    VastaaPoista
  9. Ihania Gorjuss-tyttöjä olette molemmat aloittaneet! Minustakin Gorjusten kitit on aivan loistavan hienosti kasattu. Ei tarvi arpoa värejä tai koodeja :) Blogin ulkoasu on muutes kans hieno. Tainnut vaihtua sitten viime näkemästä...

    VastaaPoista
  10. kivalta kuulostaa teidän lomapuuhat, ja matkalukemiset on kyllä ihan kohdillaan. :)
    Tuo BBD -kirja näyttää niin houkuttelevalta... Tosi kivoja myös nuo teidän tyttöset, kummallakohan valmistuu ensin?

    VastaaPoista
  11. Ihana tuo Kimalaja-saksikoriste!

    Hyvää loman jatkoa!

    VastaaPoista
  12. Mukavat lomalukemiset ja pistelyt teillä mukana. Toivottavasti ehdit kuitenkin myös nauttia pohjoisen luonnosta ja raikkaasta ilmasta. Minäkin tulen hiihtelemään lähes samoille kulmille parin viikon päästä :).
    Mukavaa loppulomaa teille.

    VastaaPoista
  13. Kiva kuulla teistä sieltä kaukaisesta Lapista. Hyvin teillä pistelyt etenee ja toivottavasti lautailijoilla tulee runsaasti kilometriä taakse?;) eiköhän lautailijatkin tule alaspäin kaiken aikaa, luulisin, en tiedä alasta todellakaan paljoa.
    tutkihan tarkkaan uutta kirjaasi niin saamme Pirkon kanssa uusia ideoita:)
    rentouttavaa loppulomaa koko perheelle:)

    VastaaPoista
  14. Ihania Gorjuss-tyttösiä siellä tekeillä! Pitäkäähän hauskaa! Luulen, että se onnistuu helposti noilla "matkaeväillä" =D

    VastaaPoista
  15. Blogissani on muuten tunnustus teille.

    VastaaPoista
  16. Ihana kortti tuli postilaatikkoon jo eilen! Ihana yllätys! Kiitos!

    VastaaPoista
  17. Lovely WIP you have there! I hope you had noneventful trip from home to up there where you are now.
    My stitching is quite scheduled right now. I have one project that I should get to FO-level soon, that I could get another one to WIP-level. It won't be long anymore.

    VastaaPoista